Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Αγ.Τριάδα

Αεροφωτογραφία

Η περιοχή (με κόκκινο βελάκι το μοναστήρι)


Στα μισά περίπου της διαδρομής Μαρκόπουλο - Πόρτο Ράφτη υπάρχει η τοποθεσία Αγ.Τριάδα στην οποία υπάρχει και η ομώνυμη εκκλησία στη θέση ενός παλαιού μοναστηριού. Αυτά ήταν κάποτε τα "κτήματα του καλογήρου" καθώς, στα τέλη του 18ου με αρχές του 19ου αιώνα μΧ, κάποιος μοναχός ονοματι Διονύσιος, έφυγε απο τη Μονή Πεντέλης και ήρθε να καλογερέψει στην περιοχή όπου απέκτησε και αρκετή περιουσία. (Σταμάτης Μεθενίτης -"Το Μαρκόπουλο των Μεσογείων" - Οδοιπορικό στους αιώνες)

Η "πηγή" χωρίς νερό. Στη θέση αυτή πιστεύεται ότι βρισκόταν το πούσι Αγγελίσι, πηγάδι με όνομα μάλλον απο τον αρχαίο δήμο Αγγελή.
Αγ.Τριάδα (άποψη προς Μαρκόπουλο)

Αγ.Τριάδα (άποψη προς Πόρτο Ράφτη) 
Αγ.Τριάδα (τον Ιανουάριο)

Αγ.Τριάδα (τον Απρίλιο)
 Οταν φτιάχτηκε ο δρόμος κάποιοι σκέφτηκαν να φτιάξουν και ένα υπόγειο πέρασμα για τα νερά, όμως η σύγχρονη ανάπτυξη και εκμετάλλευση δεν αφήνουν τέτοια περιθώρια. Στην περιοχή υπάρχουν διάφορες γεωτρήσεις (νόμιμες ή παράνομες), διάφορες καλλιέργειες (φυστικιές, αμυγδαλιές, αμπέλια), χωράφια δίπλα στο δρόμο τα οποία μπαζώνονται για να φθάσουν στο ύψος του δρόμου (για να γίνουν εκμεταλεύσιμα) και φυσικά... διάφορες βίλλες!


Σχεδόν όλο το χειμώνα η περιοχή μετατρέπεται σε λίμνη

  
Πρόχειρα έργα, ιδιωτικής πρωτοβουλίας, για την απομάκρυνση των νερών και την ταυτόχρονη άρδευση των γύρω καλλιεργειών.

Ο ένας ύψωσε 10 μέτρα τοίχο και ο διπλανός ζήλεψε και άρχισε να το μπαζώνει.
  

Πίσω απο την υπέροχη κουτσουπιά... μια γεωτρησούλα

Στις στροφές αυτές δοκιμάζουν αρκετοί και τις οδηγητικές τους ικανότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας.